Dutch English
 
share


Eiso Bergsma BV - Anti-Reflex / AR  


Anti-Reflex / AR


Een paar materialen zijn uitgevoerd in een Anti - Reflex uitvoering. Dit wil zeggen dat de plaat minder reflecteert/spiegelt indien er licht op valt. De meest voorkomende variant is een Plexiglas plaat met AR-coating.

In de meeste gevallen wordt dit gedaan door een brekende coating op het oppervlakte aan te brengen waardoor lichtstralen breken. De toepassing is zo dat het bedrukte materiaal/kunstwerk (dit is de meest voorkomende toepassing) direct tegen de AR-plaat aangebracht moet worden; om optimaal gebruik te kunnen maken van de kwaliteiten van deze plaat.

Er is ook een speciale uitvoering van een plaat met AR-kwaliteiten. Deze is vooral bedoeld voor het gebruik met kunstwerken. Dit is de Optium Museumkwaliteit Plexiglas plaat. Deze plaat hoeft niet direct tegen het object geplaatst te worden om gebruikt te maken van de AR-eigenschappen. Daarnaast is de UV-werendheid van deze plaat zeer hoog wat het kunstwerk beschermd tegen UV-straling. Deze plaat is in afwijkende afmetingen en dikten te verkrijgen. Het bewerken van deze plaat tot lijsten en kappen is zeer moeilijk en een specialiteit van Eiso Bergsma.

      TERUG NAAR MATERIALEN Contact ons