Dutch English
 
share


Eiso Bergsma BV - Ingieten  


ingieten


INGIETINGEN

Er zijn meerdere methode om voorwerpen in te gieten. Eiso Bergsma biedt twee methoden aan.

  1. Gegoten in helder epoxy kunsthars
  2. Gegoten in helder acrylaat (pmma)

De verschillen

Beide zijn het vloeibare bestandmiddelen die door een chemisch proces uitharden. Beide harden helder uit. Acrylaat - ook wel plexiglas genoemd - zal doorgaans helderder zijn. In plexiglas kan ook worden ge-etst, in kunsthars niet mooi. Veroudering treedt eerder in bij kunsthars dan bij acrylaat. Plexiglas is duurder dan kunsthars en moeilijker te gieten.

Risico’s

Bij beide processen ontstaat er een behoorlijke warmte. Voor beide geldt dat er aan het ingieten risico’s zijn verbonden. Dit zijn risico’s die zich afspelen tijdens het chemisch proces en dan niet zijn te beinvloeden en vaak ook niet zichtbaar zijn maar zich pas manifesteren nadat het proces is voltrokken. Op dat moment is er dan ook niets meer aan te doen.

Wat kan zich o.m. voordoen:

Hele kleine zwevende stofdeeltjes
Hele kleine lucht/krimpbelletjes
Vocht en/of vocht en luchtbelletjes ontstaan doordat dit nog aanwezig was in het object
Verkleuring van het object als gevolg van de warmte en het stollingsproces
Breuk/scheuring van het object als gevolg van de warmte en het stollingsproces

Omdat er heel veel wordt gegoten en het merendeel altijd goed gaat is het risico beperkt maar moeten wij het wel vermelden. Er bestaat namelijk geen mogelijkheid van reclamering en/of garantie. Indien het uw enige object is kan het dus ook vergaan. Met al deze zaken zal rekening gehouden moeten worden.

Een heldere handgreep

Soms ziet men iets, waarvan men denkt: dat zou ik ook willen hebben. Maar dikwijls weet men niet waar men dat kan laten maken. Wij stellen ons voor dat iemand zich dat afvraagt bij het zien van objecten, ingegoten in Plexiglas. Welnu, heeft u foto’s, telefoonkaarten, munten, oude bankbiljetten, etc. Eiso Bergsma giet het voor u in.

Wilt u voor uw winkel een deurduwer waarin uw logo is ingegoten, ook hiermee kunnen wij u een heldere hand reiken. Informeert u vooral naar de talloze mogelijkheden.

      TERUG NAAR TECHNIEKEN Contact ons